Een nieuwe plek

Media in Zending – Familie de Jong

Lieve familie en vrienden,

Wij zijn verhuisd! Midden in onze gehaaste en drukke verhuizing, kreeg ik toevallig steeds van Facebook, herinneringen, of ‘memories’ van de afgelopen jaren waarin wij zijn verhuisd, en dat waren er heel wat keren! Van Nederland naar Brazilië, weer terug naar Nederland, weer terug naar Brazilië, van Belo Horizonte naar Piratininga, daarvandaan naar Engeland… en nu?

Nu, nog steeds in England, gewoon een paar flatjes verderop! Wij kregen eind november de kans om naar een iets grotere flat te verhuizen die leeg zou komen te staan. Wij zijn altijd wel blij geweest met onze mini flatje, maar nu, met het vooruitzicht op en iets grotere woning, leek het ons toch wel handig. Vooral onze meiden zagen er heel erg naar uit. We hebben veel erover gebeden en gepraat, staan wikken en wegen. Het was al een erg drukke tijd en Jonathan en ik liepen al een beetje op onze reserves. We zouden dan tijdens de kerst vakantie moeten verhuizen, nieuwe flat moeten verven en klaarmaken, maar ook snel onze kleine flat moeten klaarmaken want een andere gezin zou er ook al snel in komen, vanaf 1 Januari!

Toch hadden we het idee dat het goed was om te verhuizen, het gevoel van vrede was als een knipoog van God. En het is gelukt! Na twee vrije dagen te hebben, is het werk alweer opgestart en zijn we weer druk bezig met onze studenten. Helaas ben ik nu positief getest, maar dat komt ook wel weer goed. Wanneer we de studenten weg sturen naar hun stage locaties kunnen wij zelf een beetje bijkomen… hoop ik!

Thuis Onderwijs

Heeft Europa Zendelingen nodig?

Dit was het thema van één van de documentaires van één van onze studenten.

Zij komt zelf uit Brazilië en dit was een vraag die zij zichzelf al vaker had gesteld, en het was een mooi process om haar te zien ontdekken dat ja, zelfs landen in Europa hebben zendelingen nodig! Zie haar korte documentaire aan het einde van deze nieuwsbrief.

De afgelopen maanden zijn intensief geweest voor Jonathan en mij, maar ook wel heel waardevol om zo naast jongeren te mogen lopen en hun meer te mogen leren over Documentaire Film, hun vaardigheden te kunnen doorgeven. Maar wat wij ook heel leuk vinden is om naast deze jongen filmmakers te mogen lopen en wat in hun persoonlijke levens te mogen betekenen, hun te mogen begeleiden en dichter bij God te mogen brengen. Ons leven is een levend gebed voor jongeren, dat ze God mogen zien en ervaren, en ook zelf God mogen laten zien in hun doen en laten, en ook met hun door God gegeven talenten wanneer ze verhalen vertellen doormiddel van Documentaire films.

We hebben net voor Kerst een mooie Premiére avond gehad waar wij de mini Documentaires van de studenten aan de community mochten laten zien en hun harde werk zo mochten vieren. Het was een heel mooi moment om ook alle eer en dank aan God terug te kunnen geven.

We sturen ze weg

Eind deze maand sturen we 3 van onze studenten weg op stage. Ze mogen dan zelfstandig in de praktijk brengen wat ze geleerd hebben. Één student blijft hier in Engeland en gaat film portretten maken van jongeren die net de stap hebben gezet om voor korte of lange tijd in zending te stappen. Twee andere studenten gaan naar Noorwegen om daar documentaires te maken van lokale projecten die in de samenleving dienen door het goede nieuws te brengen, in woord en daad. Het idee is om met deze documentaires mensen te inspireren, wakker te schudden en te bemoedigen om ook zelf een actief missionair levens stijl te leiden in hun samenleving, ver weg of dichtbij. De studenten in Noorwegen gaan met hun documentaires ook helpen bekendheid te geven aan een evenement die in Juni gaat gebeuren in Noorwegen, en deze heet ‘The Send’.

 

Of er nog een reis komt, en of wij onze langere documentaire kunnen afmaken, weten wij op dit moment niet. Het is nu lastig, en dat zullen jullie ook wel merken, om echt concrete plannen te maken. Wij blijven bidden en willen ons laten leiden door God, en vertrouwen op Zijn Godheid. Dat is iets wat wij wel mogen weten en waar we nooit aan hoeven te twijfelen: God is goed, altijd

The Send is een evenement die van de zomer in de grootste stadion van Oslo gaat plaatsvinden, een programma van 12 uur lang. Een hele dag wordt er besteed aan het inspireren van jongeren om de evangelie schoenen aan te trekken en te gaan waar God hun naartoe zend om een verschil te maken met het verkondigen van het goede nieuws, in woord en daad.

Wij hopen met onze meiden ook naar The Send te kunnen gaan, en er een familie outreach tijd van de maken. In een volgende nieuwsbrief vertellen wij wel meer hierover, en hoe wij er willen komen. Om jullie nieuwsgierig te maken… het heeft iets te maken met skates!

Hoe gaat het met onze meiden? 

Onze meiden worden zó groot! Dit jaar wordt onze jongste, Elina alweer 11! Dat is pas in September, maar toch… het klinkt al zo oud!

Wij zijn heel bevoorrecht om 3 gezellige meiden te hebben, we genieten van onze familie momenten, en ik denk, en hoop dat zij ook wel van ons genieten! Iara, onze oudste, nu 13, is heel verantwoordelijk en doet voor alles haar best. Ze kan goed bakken, en verkoopt al een jaar lang cake aan een café, zo verdient ze haar zakgeld. Ze heeft het afgelopen jaar zelfs een trouw taart mogen bakken van 12 lagen! Naomi, onze middelste is nu 11, bijna 12, en wij vergelijken haar vaak met een katje. Ze is gezellig, vind het nog steeds lekker om op schoot te zitten en kroelen. En je weet altijd Naomi wel makkelijk te vinden, want ze kan niet stoppen met zingen! Elina, onze jongste is de meest extroverte van ons allemaal. Het liefst is zij altijd buiten aan het spelen en rennen met allerlei andere kinderen. Ze is lekker sportief en wilt altijd andere betrekken met haar sport en spel.

Een van de uitdagingen voor hun alledrie op dit moment is toch het vinden van een hartsvriendin. Er is hier op de basis een grote komen en gaan, en het is soms lastig om blijvende connecties te houden. Willen jullie met ons mee bidden voor leuke en sterke vriendschappen voor onze meiden?

Hoe gaat het met onze financiën?

Als zendelingen worden wij financieel ondersteund door familie, vrienden en de gemeente dat achter ons staan. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Het is ook heel mooi om te zien dat er zo veel mensen keer op keer weer in ons geloven en in ons investeren en zo samen met ons te lopen in zending!

En nu, met de stijgende kosten in onze samenleving, stijgen ook onze kosten. De vaste bijdrage die wij hier betalen om te wonen en werken gaat voor alle medewerkers omhoog vanwege de zwaar verhoogde prijzen in gas en electra. Ook merken wij dat het hebben van opgroeiende meiden, ook maakt dat kosten stijgen!

En iets anders waar wij ons druk om maken de afgelopen tijd is onze oude dag, we merken dat wij hier onvoldoende aandacht aan hebben besteed en hebben een steun in de rug nodig om hier wat beters van te maken. Zouden jullie met ons mee willen bidden voor Gods voorziening hierin? Willen jullie ook met ons mee bidden en danken voor alle mensen die zo lang al zoveel voor ons hebben betekend?

Zending doe je samen

Dit zeggen wij al heel lang, en dat ervaren wij ook echt zo! We zijn heel dankbaar voor allen van jullie die om ons heen staan in gebed, financieel, emotioneel en spirituele ondersteuning. Wij zouden het gewoon niet zonder jullie kunnen doen. Bedankt ook voor jullie gevoeligheid en gehoorzaamheid naar de Heer toe. Heel vaak voelen wij ons letterlijk en figuurlijk gedragen door jullie. Bedankt voor het zijn van een uiting van Jezus’ liefde in onze levens.

We wensen jullie Gods zegen toe in alles wat jullie doen, en bidden dat God zich in dit nieuwe jaar op bijzondere manier in jouw leven zal openbaren.

Heel veel liefs en vriendelijke groeten,

Jonathan en Johanneke de Jong.

Gebed gevraagd?

Wij willen in deze tijd ook meer de tijd nemen om voor jullie te bidden. Als jullie specifieke gebedspunten hebben, stuur ze dan maar naar ons op en wij bidden graag voor jullie. Laten wij elkaar helpen en zo dichter bij elkaar en bij de Heer komen. Wij willen jullie bedanken voor jullie medeleven en gebeden. Door jullie gehoorzaamheid aan de Heer mogen wij hier zijn en leven en werken als zendelingen, en hier zijn wij heel dankbaar voor! We wensen jullie Gods vrede toe, dat hij nabij mag zijn in de kleinste details.

Vriendelijke groetjes en veel liefs,

Jonathan en Johanneke

Gebedspunten

Hier onze gebedspunten voor de komende periode. Op deze manier kunnen jullie naast ons staan in gebed. Alvast bedankt voor de tijd die je hierin voor ons nemen.

  • Willen jullie met ons mee danken voor onze nieuwe flat? We zijn erg gezegend met meer ruimte voor onszelf maar ook om anderen te kunnen ontvangen.
  • Willen jullie voor onze gezondheid bidden, fysiek en emotioneel? Dat wij ook momenten zullen hebben waarin wij kunnen bijkomen na alle drukte?
  •  
  • Willen jullie God met ons danken voor de studenten die wij hebben mogen begeleiden de afgelopen maanden, en bidden dat wanneer ze steeds meer zelfstandig in de praktijk brengen wat ze geleerd hebben, dat ze heel dicht bij de Heer mogen blijven, en Hem blijven zoeken voor Zijn leiding?
  • Willen jullie voor ons als gezin bidden in Zending, dat wij ons kunne voorbereiden op een leuke zendingseis met onze kids, en dat de meiden steeds meer geïnspireerd mogen raken door het Goede nieuws?
  •  
  • Willen jullie voor leuke en diepgaande vriendschappen voor onze meiden bidden?
  •  
  • Willen jullie met ons bidden en danken voor God’s financieel voorziening in onze levens?

Ons leven @instagram