Bericht van de maand 

Gereedschap voor Zending – Oktober 2018

Lieve familie en vrienden,

We hebben jullie weer veel te vertellen. Tijdens onze eerste zes maanden in Engeland hebben wij van alles mogen doen en meemaken. Daarom komt er binnenkort ook een nieuwe video bericht en wist je dat je ook naar deze nieuwsbrief kunt luisteren? Ja, ik lees hem zelf voor, click maar hierboven! Ga er gezellig bij zitten en neem ff de tijd om te lezen of om naar mijn geweldige stem te luisteren, haha.

Uganda

Jonathan en ik zijn in augustus naar Uganda geweest voor een film opdracht vanuit YWAM Harpenden. Het is gaaf om te zien hoe breed onze basis betrokken is met zendings projecten lokaal maar ook wereldwijd. In Uganda mochten wij 3 projecten bezoeken, onze grootste focus lag op een Business & IT cursus die daar word opgezet in partnerschap met een lokale universiteit en met de hulp van een project vanuit Jeugd met een Opdracht Harpenden. Deze medewerkers zijn experts op het gebied van Business & IT en zijn zendelingen! Jonathan en ik hebben persoonlijk kunnen zien wat een geweldige combinatie dit is voor het helpen van het verder ontwikkelen van landen zoals Uganda! Wat een geweldige gereedschap voor zending! 

Circuits

Klinkt als circus, maar dat is het niet. Circuits is een naam die wij hier geven aan internationale locaties waar wij bij betrokken zijn. Uganda is hier natuurlijk één van, Griekenland maar dan specifiek in Lesbos werken onder de vluchtelingen is een andere locatie, hier zijn Jonathan en ik twee jaar geleden geweest en hebben wij ook een filmproject kunnen doen (zie: invisibleheroes). Andere locaties zijn Albanië, Jordanië, Turkije en een andere Eiland waar wij nog niet de naam van mogen noemen. Op al deze locaties zijn wij als basis betrokken, doormiddel van het faciliteren en ondersteunen van locale projecten daar, lange termijn medewerkers naartoe sturen en ondersteunen, korte termijn teams sturen, alle outreaches van de scholen die wij hier geven gaan dan ook naar deze locaties toe. Ons doel is om als basis jongeren te trainen, toe te rusten en sturen naar deze locaties. Onze harten branden van verlangen om Jezus te brengen bij de verlorenen, niet alleen om bekering te zien, maar ook totale transformatie van levens die een ripple effect hebben op een hele samenleving. 

In de schoolbanken 

Sinds een maand zit ik, Johanneke ook weer in de schoolbanken. Ik heb de mogelijkheid aangegrepen om een voltijd cursus te volgen op het gebied van Communicatie die hier op de basis gegeven wordt. Het leek mij al een langere tijd belangrijk om mij meer te verdiepen op dit gebied, na mijn ‘switch’ van verpleegkundige naar communicatie & visuele media medewerker in zending! Op deze school ligt de focus op ‘Jezus’ stijl van communiceren, wat wij daarvan kunnen leren en hoe wij een ingang kunnen vinden om Jezus te brengen bij andere mensen en volken. Het is een intensieve school, maar ontzettend leerzaam! Wat ook uniek is, is dat wij 23 studenten zijn uit 16 verschillende landen! Zo leren wij tegelijk in de praktijk veel over interculturele communicatie! 

Jonathan werkt gewoon door op de Visuele media afdeling, waar hij de afgelopen tijd druk bezig is met het helpen aansturen van een jong team. Hiernaast is hij natuurlijk veel meer bij onze meiden, zodat ik kan studeren. Een drukke tijd, maar ik voel mij heel erg bevoorrecht om dit voor een korte periode te kunnen doen! 

Met kerst naar Nederland!

Het is alweer twee jaar geleden dat wij kerst in Nederland gevierd hebben tijdens ons laatste verlof! Wij zijn van plan om met de komende kerstvakantie naar Nederland te komen, zodat we velen van jullie weer kunnen ontmoeten, persoonlijk kunnen bedanken voor jullie ondersteuning en vertellen over onze nieuwe avonturen. Hieronder hebben wij gebedspunten opgeschreven, bidden jullie met ons mee? Wij willen jullie ook heel erg bedanken voor jullie betrokkenheid en ondersteuning. Jullie zijn een grote zegen voor ons!

Heel veel liefs en Gods Zegen,

Jonathan en Johanneke.

Gebedspunten

Hier onze gebedspunten voor de komende periode. Op deze manier kunnen jullie naast ons staan in gebed.  Alvast bedankt voor de tijd die je hierin voor ons nemen.

Willen jullie danken voor: 

  • Jonathan en Johanneke die met hun gezin een goede overgang hebben kunnen maken in Engeland. 
  • Iara, Naomi en Elina die inmiddels goed zijn ingeburgerd in hun nieuwe school. 
  • Hoe de meiden de Engelse taal goed hebben kunnen oppakken. Trots!
  • Hoe zij als gezin goed zijn ontvangen. Engeland voelt als thuis.

Willen jullie meebidden voor:

  • Gods inspiratie en creativiteit in hun projecten. Dat zij Gods hart mogen uitdragen in alles wat ze doen.
  • Wijsheid in het begrijpen van prioriteiten en uitkiezen van projecten. Wanneer er zoveel te doen is, en er een grote druk op hun ligt, dat zij niet zullen vergeten om altijd eerst naar God te kijken. 
  • Jonathan en Johanneke dat zij in deze nieuwe fase met veel uitdagingen, ook financieel niets tekort zullen komen, dat God zal voorzien in hun nood.
  • In December hopen Jonathan en Johanneke met hun gezin naar Nederland te komen, bid dat dit een goede tijd mag zijn van herzien van familie en vrienden en een tijd van bemoediging en opladen. 

Ons leven @instagram