Bericht van de maand 

Februari 2019

Lieve familie en vrienden,

Bericht van de Maand. Ik denk dat wij onze ‘Berichten’  inmiddels niet meer zo kunnen noemen. Het is meer een ‘Bericht om de maand’ geworden, of heeft iemand een betere naam? Haha, ik ben benieuwd! Maar goed, hoe gaat het met jullie? Genoten van het mooie weer de afgelopen week? Onze meiden hebben vorige week voorjaarsvakantie gehad. Dat kwam heel mooi uit, want het was hier ook prachtig weer! Toen wij vanuit Brazilië naar Engeland verhuisden waren wij bang dat het tegen zou vallen wat weer betreft, maar dat valt tot nu toe echt mee. Vooral als ons dit jaar net zo’n mooie zomer wacht als vorig jaar! 

De Oeganda-video is uit!

Vorig jaar zijn Jonathan en ik naar Oeganda geweest, om een project op film te zetten dat vanuit onze Engelse basis is opgezet. Nou, het heeft even geduurd vanwege vele andere kleinere projecten die tussendoor kwamen, maar het is eindelijk af! Het gaat om een zendingsproject dat met IT & Business werkt. Hoofdpersonen in de documentaire zijn Jonah en Joanitah. Wij hopen dat er nog veel meer jongeren zoals Jonah en Joanitah opgeleid kunnen worden om een verschil te maken in hun maatschappij. Nieuwsgierig?

Bekijk hier de video: 

The making off

Klimmen voor Oeganda

Wij zijn voorlopig nog niet klaar met Oeganda. Binnenkort gaan wij als gezin namelijk een berg beklimmen om geld in te zamelen voor kinderen in dat land. Jonathan en ik zijn vaak op zoek naar momenten om onze meiden zo goed mogelijk te betrekken bij zending. We willen niet dat zending iets is dat zij van de zijlijn bekijken, maar iets waar zij echt deel van zijn, in gebed en in daad. Zo kwamen wij op dit idee. Hier op deze basis is een project opgezet dat weeskinderen in Oeganda helpt. Ze werken samen met de lokale Jeugd met een Opdracht-basis, die Jonathan en ik vorig jaar hebben kunnen bezoeken. Het project heet ‘Orphans Know More’ en heeft als voornaamste doel weeskinderen in gezinnen te plaatsen en deze gezinnen te helpen om voor de kinderen te zorgen. Dit doen zij door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor school. En hier zouden wij graag aan mee willen doen als gezin. Dus hebben wij een challenge bedacht: als wij als gezin één van de hoogste bergen in Engeland gaan beklimmen, nodigen wij mensen uit om door middel van sponsorgeld als het ware met ons mee te klimmen. Zo hopen we samen een mooi bedrag voor de kinderen in Oeganda op te halen. Deze berg in Engeland heet Snowden, en die willen wij begin mei gaan beklimmen. Binnenkort zullen wij hier meer informatie over geven. Gaan jullie mee? 

12k training, Harpenden  – St. Albans

Vermenigvuldigen van filmmakers 

Wij geloven dat verhalen mensen raken, en dat het vertellen van verhalen een bron van inspiratie en hoop kan bieden. Wij geloven dat het vertellen van een verhaal een onderwerp aan het licht kan brengen en dat het kan dienen als startpunt voor verandering. Wij voelen ons bevoorrecht dat we dit mogen doen. Er is zo veel te vertellen, maar er zijn nog niet zo veel zendelingen toegerust op dit gebied. Daarom gaat Jonathan in september een school leiden waar precies dat gebeurt wat wij denken dat nodig is: het vermenigvuldigen van filmmakers op het zendingsveld. Jonathan en ik zijn er heel enthousiast over en vooral Jonathan is al druk bezig met het opzetten van de school. Deze school heet ‘Documentary Film School‘ en het is een school van drie maanden die een heel praktische insteek heeft. Aan het einde van de school kunnen de studenten zelfstandig een complete video maken, van A tot Z. Er zijn meer jonge mensen die een passie hebben voor het vertellen van verhalen die dicht bij Gods hart liggen. En wij kunnen niet wachten ze daarbij te helpen. We kijken ernaar uit om te zien hoe God hen gaat gebruiken om een verschil te maken in Zijn Koninkrijk! 

Bedankt

We willen jullie heel erg bedanken voor jullie trouw. Jullie gaan steeds met ons mee, trekken met ons op en staan om ons heen. Jullie ondersteuning, hetzij in gebed, hetzij in financiën of via emotionele support, hebben we echt nodig. We zijn jullie dankbaar voor alles wat jullie voor ons betekenen! Wij wensen jullie Gods zegen toe in alles wat jullie doen.

Heel veel liefs vanuit een zonnig Engeland,

Jonathan en Johanneke de Jong. 

Gebedspunten

Hier staan onze gebedspunten voor de komende periode. Op deze manier kunnen jullie naast ons staan in gebed. Alvast bedankt voor de tijd die jullie hierin voor ons nemen.

  • We zijn in December voor een bliksembezoek naar Nederland geweest, en het was heel fijn om velen van jullie te zien en om door jullie bemoedigd te worden! Bedankt!
  • Wij overstromen van dankbaarheid voor hoe onze meiden het hier goed hebben en zich prima hebben kunnen aanpassen! 
  • Jonathan en ik komen er steeds meer achter wat onze echte passie is! We zijn blij om samen te mogen werken en een gedeelde passie te hebben voor het vertellen van verhalen. 
  • Bid voor ons, we hebben verschillende film projecten die wij dit jaar willen realiseren. Één daarvan is het verhaal van hoe zending, IT & Business in Africa tegen mensenhandel aan de slag gaat! Een verhaal dat door Qatar, Kenia & Uganda gaat. Maar hier hebben wij meer fondsen voor nodig. Willen jullie meebidden voor God’s voorziening? 
  • Bid dat Jonathan en ik door alle drukte heen, onze inspiratie bij God blijven halen, dat wij iedere dag gevoelig blijven voor Zijn Geest in hoe Hij ons wilt gebruiken.
  • Bid voor de voorbereidingen van de Documentary Film School. Bid mee voor de studenten die zich voorbereiden, maar ook nieuwe studenten die zich zullen aanmelden.

Ons leven @instagram